Stefan Johansson

Stefan Johansson. FotoJa, det finns många sådana men jag tänker i alla fall inte byta efternamn. Och ingen döper sina ungar till Stefan nu för tiden.

Vad har du för uppdrag för Funkaportalen?

Jag är ledamot av styrelsen för Stiftelsen Funka. Jag kommer gärna med idéer om vad som borde finnas och med vilka vi borde samarbeta. Jag träffar många samarbetspartners och diskuterar hur ett samarbete kan gå till. Under utvecklingen av portalen så har jag varit projektledare och ansvarig för struktur och form och även en del innehåll.

Men vad gör du egentligen?

Jag skriver och redigerar en hel del texter, bland annat guider och krönikor. Jag förbereder nya delar av portalen och försöker se till att vi har pengar och samarbetspartners.

Hur hamnade du här?

I mitt första jobb som informatör skulle jag skapa information bland annat till personer inom handikapprörelsen. Nästan inget av det jag fick lära mig på min utbildning fungerade. Ingen kunde heller berätta hur jag skulle göra. Så jag håller på att ta reda på det. Det har jag gjort sedan 1989.

Det bästa med Funkaportalen?

Att det finns en möjlighet för den som har något viktigt att säga att både säga det och få en publik som tar del av det.

Nåt personligt?

Lever i parallella verkligheter. Utgångsläget är extremt uppkopplat och digitalt mitt i centrala Stockholm men vissa perioder loggar jag ut fullständigt och vistas på platser utanför telefonernas täckningsområde. Tycker om att undersöka vart stigen leder..

Hört på stan?

"Jag vet vem du är, du är en legend”. Ett uttalande från min fanclub. Eller ett bevis på att jag arbetat med tillgänglighet för länge… 


Funkaportalen drivs av Stiftelsen Funka   |  E-post: redaktionen@funkaportalen.se   |  Tel: 08-555 770 60   |    Kontakt   |   Om webbplatsen   |   Webbkarta