Assistanstips, en sajt med tips om assistans

Independent Living Institute, ILI, driver projektet och sajten Assistanstips där man samlar tips om assistans i en stor databas. Tanken är att samla upp många olika lösningar som assistansanvändare, assistenter och anhöriga kan testa och låta sig inspireras av för att utveckla egna metoder. Alla tips är helt gratis.

Tipsen kan handla om allt från överflyttningar, introduktion av assistenter eller hur man kan ge konstruktiv kritik utan att det uppfattas som sårande. Det gäller praktiskt taget om alla delar i assistansen; arbete, skola, familj, vänner, andra relationer och möten. Assistanstips berör både praktiska lösningar och relationen/förhållningssätt mellan assistent, användare och övriga.

Genom sajten ”Assistanstips” kommer assistansanvändare, deras anhöriga och assistenter samt yrkesgrupper som arbetar med assistans få inspiration för bättre praktiska och organisatoriska assistanslösningar och bättre arbetsmiljö för assistenter.
ILI (Independent Living Institute) driver projektet Assistanstips med finansiellt stöd från Allmänna Arvsfonden,

Projektet Assistanstips och alla tips sammanställs och finns tillgängliga på webbsidan www.patips.se, öppnas i ett nytt fönster

Annonser: