Nya utbildningar inom konst och speldesign

Ädelfors Folkhögskola startar nya utbildningar inom konst och speldesign. Kurserna är förberedande inför högskolestudier och vänder sig till dig som är intresserad av upplevelse- och spelindustrin och som har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Speldesignutbildningen är ettårig och vänder sig till personer som är intresserade av upplevelse- och spelindustrin. Utbildningen är förberedande för högskolestudier. Områden som kommer att studeras är bild, ljud, spel och infrastruktur.

Konstskolan är en tvåårig utbildning och man arbetar med konstens olika uttrycksformer. Som kursdeltagare får man lära sig grunderna i måleri, teckning, skulptur, grafik och foto. Kursen kan vara en bra grund för att studera vidare inom form, design, reklam eller som förberedelse till konsthögskolan.

För att antas till utbildningarna skall man delta i en känn – dig - för - kurs samt genomgå ett kunskapstest och lämna in arbetsprover. Sista ansökningsdag är den 1 juni.

Satsningen är ett samarbete mellan Blekinge Tekniska Högskola, Riksförbundet Attention, Handikappförbundens Samarbetsorgan samt Riksföreningen Autism. Utbildningarna genomförs med medel ur Allmänna arvsfonden.

Källa: Ädelfors folkhögskola


Unik collegeutbildning i Örebro för personer med intellektuell funktionsnedsättning

Några studenter och en lärare i ett klassrum. Foto
Studieförbundet Vuxenskolan i Örebro startar i höst en unik utbildning – SV Kulturcollege - för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Det är en effekt av projektet Vild Vacker Vuxen som pågått inom ramen för SVs verksamhet sedan 2010 och som erbjudit estetisk verksamhet för samma målgrupp.

Högre utbildning måste vara tillgänglig

En student som sitter och pluggar. Foto
Uppsala studentkår tycker att tillgänglighet är en mycket viktig fråga.

Utbildning för lärare att tillhandahålla grundläggande IT-utbildning för personer med funktionsnedsättning

Ett par ungdomar som sitter vid en dator. Foto
Nu finns möjligheter att delta i den internationella kursen "Utbildning för lärare att tillhandahålla grundläggande IT-utbildning för personer med funktionsnedsättning " med alla kostnader täckta. Kursen är lämplig för vuxenutbildare, tränare, lärare, tjänstemän, rådgivare, handläggare och företrädare för personer med funktionsnedsättning.

Nya studiemöjligheter för personer med funktionsnedsättning

Elever som går i en korridor. Foto
Fem yrkeshögskoleutbildningar får utökat stöd för att förbättra möjligheterna för personer med funktionsnedsättning att kunna studera vid yrkeshögskoleutbildningar.

Yrkeshögskoleutbildningar för elever med funktionsnedsättning

En hand som skriver med en krita på en tavla. Foto
Yrkeshögskolan i Helsingborg vill öppna sina utbildningar för studerande med funktionsnedsättning. Inför 2012 har skolan ansökt om att få starta sex yrkeshögskoleutbildningar med utökat stöd för elever som gått på gymnasiesärskola eller särvux.

Fler artiklar om Universitet & högskola

Annonser:

GUIDE UNIVERSITET & HÖGSKOLA

Läs portalens universitets- och högskoleguide.

Läs guiden

TIPSA REDAKTIONEN

Har du några erfarenheter av att studera med funktionshinder?


Kontakta gärna redaktionen och berätta!

Tipsa redaktionen

Funkaportalen drivs av Stiftelsen Funka   |  E-post: redaktionen@funkaportalen.se   |  Tel: 08-555 770 60   |    Kontakt   |   Om webbplatsen   |   Webbkarta