Flexiboard

Ett Flexiboard utan överlägg. FotoEtt Flexiboard är ett alternativt tangentbord som ger spelaren möjligheten att välja vilka tangenter som ska finnas med. Tangenterna behöver inte vara bokstäver eller siffror utan kan lika gärna vara bilder eller symboler. Detta innebär att personer som inte kan läsa och skriva kan använda datorn efter personliga förutsättningar.

"Tangenterna" är egentligen bilder på ett pappersöverlägg. Själva överlägget tillverkas i programmet Flexiladdaren som följer med Flexiboard.

Ett Flexiboardöverlägg med två tecknade pilar som pekar vänster respektive höger. FotoFlexiboard känner automatiskt av vilket överlägg, det papper med symboler som man lägger på sin Flexiboard, som ska användas och det är därför enkelt att byta mellan olika överlägg. Detta gör att spelaren lätt kan hantera ett stort antal olika överlägg som kan innehålla olika bilder, symboler, bokstäver och siffror.

Supreme Snowboarding

Supreme Snowboarding är ett trevligt spel som passar bra att styras med två brytare. Eftersom spelet utspelar sig i en skidbacke så behövs det ingen funktion för fartökning eller gas; utförslutningen gör att farten ökar av sig själv. Spelet anpassas enkelt till brytarstyrning genom att koppla in en JoyBox och sedan ställa in spelet för att styras med joystick.

Supreme Snowboarding fungerar även fint att styras med ett Flexiboard. Ett överlägg med en pil åt höger och en åt vänster är allt som behövs. Spelet måste i detta fall ställas in att styras med tangentbord.

Beetle Crazy Cup

En Beetle i racingspeletBeetle Crazy Cup är ett av de spel som fungerar bra att köra med full gas. Det har breda banor och bilen kan inte gå i sönder eller välta utan det är bara att köra hela tiden. Givetvis kan automatpluggen bytas ut mot en tredje brytare för de spelare som använder det istället. Brytarna kopplas in via en JoyBox.

Beetle Crazy Cup kan även styras från ett Flexiboard. Enda problemet är att gasen måste skötas via en separat brytare eftersom det inte går att trycka ner flera områden samtidigt på en Flexiboard vilket exempelvis gör att det inte går att gasa och styra samtidigt. 


LÄS MER HOS OSS

Vad menas med strategispel? Vad är det för skillnad mellan ett rollspel och ett actionspel? Vilka olika typer av spel finns det?

Läs listan med olika kategorier av datorspel

TIPSA REDAKTIONEN

Har du några erfarenheter av datorspel, som du vill delge andra?

Har du tips om spel du spelat? Saknar du något?

Kontakta gärna redaktionen och berätta!

Tipsa redaktionen

Funkaportalen drivs av Stiftelsen Funka   |  E-post: redaktionen@funkaportalen.se   |    Kontakt   |   Om webbplatsen   |   Webbkarta