Joybox

JoyBox är en typ av kontaktlåda med utökade möjligheter som kan kopplas till joystickporten eller USB-porten på datorn.

En Joybox, en lten låda med en massa ingångar för kontakter. FotoJoyBox fungerar som en 4-knappars spelkontroll. Man kopplar brytare till Joyboxen och sedan kalibreras inställningarna i datorns kontrollpanel, därefter kan den liknas vid en vanlig joystick.

Joybox levereras med programvaran JoySim. Tillsammans simulerar de mus och tangentbord. Detta innebär att datorn uppfattar det exakt som om det vore en tangent på ett tangentbord som trycktes ner och släpptes upp.

En Joybox som har en kontakt kopplad till sig, sedan är Joyboxen kopplad till en bärbar dator. FotoTill JoyBox kan 8 olika kontakter kopplas. Ingångarna  sitter på ovansidan och är av typen 3,5 mm audioplug. Passande kontakter är bland annat Big Red, Jelly Bean, Specs Switch, QED-kontakter och Kom-i-Kapp.

Det går även att ansluta en joystick till JoyBox. Joysticken kopplas till den 15-poliga D-Subkontaktakten på baksidan. När en joystick är kopplad till JoyBox så fungerar den samtidigt som eventuella kontakter i ingångarna på ovansidan. JoyBox behöver inga särskilda drivrutiner för att fungera.

Med programmet JoySim är det enkelt att simulera tangentbord fullt ut. JoySim kan skilja på en när en tangent är nedtryckt eller uppsläppt vilket uppfattas som en vanlig tangenttryckning i spelet. Det går även att lägga till en fördröjning i tillslag och repetitionshastighet. Inställningarna gäller för varje kontaktingång för sig.

Det går också att ställa in hastighet och förflyttning av musmarkören.


LÄS MER HOS OSS

Vad menas med strategispel? Vad är det för skillnad mellan ett rollspel och ett actionspel? Vilka olika typer av spel finns det?

Läs listan med olika kategorier av datorspel

TIPSA REDAKTIONEN

Har du några erfarenheter av datorspel, som du vill delge andra?

Har du tips om spel du spelat? Saknar du något?

Kontakta gärna redaktionen och berätta!

Tipsa redaktionen

Funkaportalen drivs av Stiftelsen Funka   |  E-post: redaktionen@funkaportalen.se   |    Kontakt   |   Om webbplatsen   |   Webbkarta