Lidingöloppet och Ottobock inleder samarbete

Lidingöloppet och det ortopedtekniska företaget Ottobock inleder ett samarbete kring LidingöRuset och LidingöRullet. Tillsammans kommer de bägge parterna att öka upplevelsen för deltagare, familjer och assistenter och sprida kännedomen om LidingöRuset och LidingöRullet.

– Vi är väldigt glada att tillsammans med Ottobock kunna öka kännedomen och upplevelsen kring LidingöRuset och LidingöRullet. Loppet betyder väldigt mycket för väldigt många och därför vill vi göra Lidingöloppsfredagen till en härlig upplevelse för så många som möjligt, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare för Lidingöloppet.

LidingöRuset är ett lopp för dem som går i särskola eller arbetar i daglig verksamhet/på dagcenter. Alla är välkomma att utmana dig själva och sina vänner i LidingöRuset. 2015 arrangeras loppet för tolfte gången med start och mål på Grönsta gärde. 2013 var det premiär för en rullstolsklass på 1,5 km, loppet har namnet LidingöRullet. Start går vid Lidingövallen och mål på Grönsta tillsammans med övriga LidingöRusets klasser. De som är med kan välja att delta med eller utan assistent.

Samarbetet betyder att Ottobock går in som loppvärd för LidingöRuset. Fokus kommer ligga på att öka upplevelsen för deltagare, familjer och assistenter. Ottobock kommer även att bistå med hjälp kring logistik, tillgänglighet och transport till och från Lidingö under LidingöRuset. Genom sina kanaler i framför allt Sverige men även i Finland kommer Ottobock hjälpa till att sprida kännedom om de båda loppen.

- LidingöRuset och LidingöRullet är fantastiska exempel på hur vi tillsammans kan skapa nya möjligheter till ett aktivt liv, tillgängligt för alla. Med en gemensam vision om en förbättrad folkhälsa och en ökad livskvalitet är vi oerhört stolta och glada över att kunna gå in som partner. Vi ser fram emot ett spännande samarbete där vi vill bidra till en ökad upplevelse både inför, under och efter loppen, säger André Skagervik, Kommunikationsdirektör för Ottobock Scandinavia.

Ottobock är ett varumärke på den ortopedtekniska marknaden. Via den Nordiska organisationen erbjuds högkvalitativa, innovativa och tekniskt avancerade produkter och tjänster som hjälper människor att återställa och förbättra sin rörlighet och självständighet.

– Tillsammans hoppas vi på att kunna utveckla Lidingöruset/Lidingörullet till att bli den största i sitt slag i Sverige ,säger Tomas Hoszek Generalsekreterare för Lidingöloppet.

Annonser: