Paralympicstävlande får pris av Lions

Sveriges Lions har vid sitt riksmöte delat ut priset Bragdlejon till Jeffrey Ige, kulstötare från Tensta, Stockholm, samt till Maja Reichard, tävlingssimmare från Nacka. Båda är förhandsuttagna till Paralympics i London.

Maja Reichard är synskadad, hon simmar för Nacka Handikappidrott. Sedan våren 2009 ingår Maja i landslaget. Maja erhöll 2011 Radiosportens ”Årets talang 2011”.
Jeffrey Ige är världsmästare och världsrekordhållare i kulstötning. Hans funktionshinder är utvecklingsstörning. 2011 fick han Sveriges Lions uppmuntringspris.

Sveriges Lions Bragdlejon delas ut varje år till någon eller några funktionshindrade idrottare som gjort enastående insatser och som bedöms ha chans till goda insatser även framöver. Bragdlejon-priset är ett samarbeta mellan Sveriges Lions och Svenska Handikappidrottsförbundet.

På riksmötet delas också Lions Livskvalitépris ut. Det går i år till Lars Löfström från Lidingö och till Johan Carlson från Valberga samt till Stuvsta IF:s sektion ”Dream Team”. Livskvalitepriserna är Lions egna priser och ges till funktionshindrade som trots sitt funktionshinder gjort och gör fantastiska framsteg och insatser i livet.

Lars Löfström har varit rullstolsbunden sedan fem års ålder och vunnit OS medaljer samt VM-medaljer i rullstolsbasket, fri idrott, bänkpress och segling. Samtidigt har han utbildat sig och är nu forskare vid Karolinska Institutet där han arbetar med rehabilitering av ryggmärgsskadade och äldre MS/stroke/Parkinson-patienter.

Johan Carlson som blev svårt skadad i en singelbilolycka tävlar i rullstolsmaraton och är en förebild för sin omgivning.

Stuvsta IF sektion Dream Team är ett lag för fotbollsintresserade ungdomar från 9 år och uppåt med funktionshinder. Motiveringen till det priset är att alla får vara med  och att det innebär social kontakt med likasinnade.

Annonser: