Styla rullstolen i HIF:s och MFF:s färger

Funwheels of Sweden har inlett ett samarbete med HIF och MFF som innebär att rörelsehindrade fans kan dekorera rullstolen med lagens logotyp. Företaget startades av Eva Klevås vars 5-åriga dotter Tilde är beroende av rullstol. Tanken är att rörelsehindrade personer med enkla medel till exempel ska kunna visa sin identitet lättare. Funwheels of Sweden tar bland annat fram ekerskydd och överdrag för rullstolsryggen.

Funwheels startades 2010 av Eva Klevås som en dag fick nog av 5-åriga dottern Tildes opersonliga och tråkiga hjälpmedel. Evas utgångspunkt är att hjälpmedel ofta är funktionella, men sällan roliga och snygga. Sedan starten har Funwheels slutit avtal med ett flertal svenska klubbar och organisationer om att få tillverka ekerskydd och ryggöverdrag till rullstolar med klubbarnas logotyp.

– Allt startade med att jag frågade mig själv varför min dotter ska ha rullstolar med en sits som antingen är svart eller liknar sätena på en linjebuss från 70-talet. Rullstolar kan vara både funktionella och estetiskt tilltalande vilket är till glädje för den rörelsehindrade, säger Eva Klevås, Funwheels of Sweden.

Företagets vision är att alla rörelsehindrade personer med enkla medel ska kunna uttrycka sin personlighet, till exempel visa vilket lag man håller på eller vilket rockband man gillar. Målet är att företaget inom tre till fem år ska vara den ledande webbshopen i Europa för styling av rullstolar. Statistiskt sett så använder cirka 1 procent av befolkningen i Europa i rullstol.

– Vi vill att rullstolen ska ses som en accessoar och inte bara som ett hjälpmedel, säger Eva Klevås.

Annonser: