Autismvänliga teaterföreställningar på Broadway

Efter en lyckad pilotföreställning på Broadway i höstas, är det nu dags för ytterligare två autismvänliga teaterföreställningar under 2012. Klassikern "Mary Poppins" körs den 29 april och "The Lion King" körs den 30 september.

Teaterföreställningarna är utformade för att möta de behov som personer med autism och deras familjer har. Föreställningarna justeras bland annat genom att minimera överraskande ljud och användning av blinkande lampor och annan stimuli som kan störa vissa personer.

En annan finess är ett "tyst område" på teatern för den som vill gå undan om de tycker det blir för jobbigt och där finns även experter på plats för att ge stöd om det behövs.

– Pilotföreställningen av den autismvänliga uppsättningen ”The Lion King” var lyckosam och över våra förväntningar. Det var oerhört känslomässigt att se familjer uppleva levande teater tillsammans för första gången, i en miljö som dessutom var trygg och stödjande för de som behövde, säger Victoria Bailey, verkställande direktör för The Theatre Development Fund.

Biljetterna till "Mary Poppins" är redan slutsålda och biljetter till ”The Lion King" kommer att börja säljas senare i vår.

The Theatre Development Fund är en ideell förening som arbetar för att teater ska vara tillgänglig för alla och de står planering och uppsättning av dessa teaterföreställningar.

Annonser: