CP-dockan väcker uppmärksamhet i utlandet

CP-dockan GIL lanserades i Sverige i slutet av maj 2012. Bakom dockan står GIL, Göteborgskooperativet för Independent Living. 15 dockor skickades ut till svensk media och hon mötte redaktörer och journalister med det enkla, men för vissa kontroversiella budskapet: Sluta att klappa funktionshindrade på huvudet, använd mig i stället.

Det dröjde inte länge innan media nappade och rubrikerna om CP-dockan blev stora och många. CP-dockan har varit på tapeten i all betydelsefull media i Sverige; hon har medverkat i flera radiosändningar, TV-program samt i kvälls- och dagstidningar. Även BBC och tidningen Vice samt dansk TV har rapporterat om CP-dockan för att nämna ett litet urval av all den internationella publicitet som dockan fått. CP-dockan har även varit i väg till Tyskland för ett inslag i ett tyskt nyhetsmagasin.

Intresset för CP-dockan är fortfarande stort och nya gillare ansluter sig till henne Facebook-sida dagligen. Brasilianare, kineser, australiensare, amerikaner... Med anledning av den internationella uppmärksamheten har texten på paketet, pressreleasen och en intervju översatts från svenska till engelska.

Annonser: