Ny hjälp för funktionshindrade hos Gästrike återvinningscentral

Om du är funktionshindrad kan du nu kontakta Gästrike återvinningscentral för att boka en tid för att få hjälp att lasta av. Grunden är annars att du sorterar soporna hemma och själv lastar av på återvinningscentralen. För att det ska vara lätt att göra rätt för alla, så öppnar Gästrike återvinnare upp en bokningsbar service för funktionshindrade där de hjälper till att lasta av.

– Servicen bygger på ett samarbete med den som är funktionshindrad och oss. När kunden ringer oss i god tid innan så får vi möjlighet att erbjuda den här servicen, säger Peter Tham chef för återvinningscentralerna Gästrike återvinnare.

Det går till så att du som är funktionshindrad och vill ha hjälp att lasta av ringer arbetsledaren på den återvinningscentral du vill besöka. Då kan arbetsledaren se till att det finns någon på plats som har möjlighet att lyfta. Det är bra om man bokar i god tid så att återvinningscentralen kan bemannas av medarbetare som har möjlighet att lyfta. Medarbetare med funktionshinder finns som bekant på alla arbetsplatser!

För att bli av med sina grovsopor på ett enkelt sätt är det bra att sortera hemma och packa bilen i rätt ordning. På Gästrike återvinnares nya webbplats kan du få veta i vilken ordning du ska packa dina grovsopor i bilen/på släpet. Fyll i vad du har för slags sopor och vilken central du ska besöka så får du en packlista som underlättar besöket.

Den nya servicen har skapats i dialog med Gävle kommuns tillgänglighetsråd och ett steg i vår strävan för att det ska vara lätt att göra rätt.

Annonser: