Webbplats för anhöriga nominerad till GötaPriset

Järfälla kommuns webbplats för anhöriga – Anhörigportalen, är nominerad till GötaPriset som belönar Sveriges bästa utvecklingsprojekt i offentlig sektor. Anhörigportalen är till för de som vårdar eller stöttar en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Webbplatsen lanserades 2012.

– Vi har samlat viktig och bra information på ett ställe så att anhöriga slipper leta. Nomineringen kan förhoppningsvis leda till att liknande projekt startas för anhöriga i hela Sverige, säger Jenny Wilhelmsson som är en av initiavtagarna bakom Anhörigportalen.

Anhörigportalen har utvecklats tillsammans med lokala anhörigföreningar och organisationer. Ett av önskemålen bland anhöriga var att få träffa och prata med andra i samma situation. Anhörigportalen fungerar därför som kontaktförmedlare med diskussionsforum, bildtelefon, kalendarium och också kontakt till kommunens anhörigkonsulent.

GötaPriset har sedan 1989 delats ut till Sveriges bästa utvecklingsprojekt i offentligt sektor. Bakom GötaPriset står bland andra Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Sveriges Kommuner och Landsting och Svenskt Näringsliv.

Annonser: