Gör om LSS med utgångspunkt i FN-konventionen

Intentionerna i LSS-lagstiftningen uppfylls inte. Det är oacceptabelt att personer med oförändrade funktionsnedsättningar förlorar sin assistans. Det är några åsikter från LSS-handläggare i Akademikerförbundet SSR som nu vill att LSS görs om från grunden, rapporterar Assistanskoll.se.

Camilla Sköld är socialpolitiskt ansvarig på Akademikerförbundet SSR som har LSS-handläggare i kommunerna och på Försäkringskassan som medlemmar.

– Vi hade en kongress förra våren, som beslutade att förbundet ska arbeta mer med funktionsnedsättningsfrågor och samverka med brukarorganisationer, vi har idag kontakter med tex HSO, FUB och SRF.

Camilla Sköld har kontakt med ca 200 kommunala LSS-handläggare som hon kan fråga om aktuella ämnen.

– På Försäkringskassan har jag inte samma stora underlag men vi har ett nätverk med handläggare som jag har telefonkonferenser med.

Varför har ni engagerat er i funktionshindrades rättigheter, ni företräder väl handläggarna?

– Våra medlemmar är ofta lika engagerade i de klienter de företräder som de egna villkoren. Arbetsvillkoren hör ihop med kvaliteten på det man levererar.

Läs hela intervjun med Camilla Sköld, Akademikerförbundet SSR, på Assistanskoll.se - ”Gör om LSS med utgångspunkt i FN-konventionen”, öppnas i nytt fönster

Annonser: