Brukarmässan Hjultorget växer

Mässan Hjultorget räknar med nya rekord när 2012 års upplaga slår upp portarna i maj. Det är fortfarande några månader kvar till Hjultorget 2012 men redan nu kan man konstatera att många intressanta produkter och aktiviteter väntar. Som alltid handlar det mycket om bilanpassningar, rullstolar och bostadsfrågor, men i många fall med nya lösningar.

Ett nytt, spännande inslag blir en testbana för armcykling som gör det möjligt att kombinera träning med roliga upplevelser. Men för att det ska få spridning till fler behövs provtillfällen av det slag som det blir på Hjultorget.

Bilanpassningar är alltid ett viktigt inslag på Hjultorget. Det är också ett område där det sker en snabb utveckling av nya lösningar, till glädje för mässbesökare på jakt efter innovationer. Många utställare är på plats på mässan eftersom Hjultorget är ett bra tillfälle att få nya kundkontakter. Brukarna är det viktigaste besökarna.

Bostadsanpassningar är ett "säkert kort" på Hjultorget, även om mässarrangörerna hoppas på många fler utställare inom det här området än som hittills anmält sig. Den som är intresserad av frågor om bostadsanpassning bör dock inte missa en föreläsning av Viveka Lindström, ansvarig för projektet "Bostadscenter.se" som har samlat kunskap om bostadsfrågor. Projektet går ut på att stödja alla som har behov av bostadsanpassning.

Hjultorgets arrangörer, RG Aktiv rehabilitering och Personskadeförbundet RTP, hoppas att mellan 3000 och 4000 personer ska besöka Hjultorget på Kistamässan den 22-23 maj 2012. Det blir i så fall ett rejält lyft jämfört med förra gången, då 2000-3000 beräknas ha besökt mässan.

Källa: Föräldrakraft

Annonser: