Robothandsken ger bättre grepp

Företaget Bioservo Technologies, vann i hård konkurrens med 23 andra bidrag från 12 olika länder, första pris i årets ”Robotdalen Innovation award” för sin greppförstärkande handske som kallas SEM Glove.

Robothandsken är en greppförstärkande handske som utvecklats för att hjälpa personer med svagt handgrepp att klara sitt arbete och sin vardag bättre. Exempelvis personer med nerv- och muskelsjukdomar, personer som haft en stroke och vissa grupper av reumatiker för att nämna några.

SEM Glove har utveckats av Kungliga Tekniska Högskolan i samarbete med Karolinska Institutet.

– Vi är otroligt glada och stolta för detta pris. Vi kommer att använda prispengarna på klokaste möjliga sätt så att det hjälper oss i vår strävan att få ut denna handske till alla de brukare som idag kämpar med svagt handgrepp av olika anledningar. Fortfarande är det väldigt många både bland förskrivare av hjälpmedel och även bland brukare med behov av vår teknologi som inte känner till att denna möjlighet finns, säger Johan Ingvast, en av grundarna i företaget och som har varit med och utvecklat handsken sedan starten 2006.

Annonser: