Sajt skapar reda bland appar

Djungeln av vård-appar är svårgenomtränglig. Med en särskild sajt försöker industrin få överblick på diabetesapparna. Bland patienter med typ 1-diabetes är det till exempel populärt med mobilappar som hjälper till att räkna ut hur mycket insulin som krävs för olika livsmedel.

Diabetesappar är framtagen i samarbete med svensk vårdpersonal och svenska appleverantörer för att underlätta vardagen och förbättra för både patienter och deras kontakt inom vården.

Syftet med webbsidan Diabetesappar.se

Målet med diabetesappar är att ge vårdens representanter och diabetespatienter en överskådlig bild av de mest använda diabetesapparna i Sverige. Bedömningen av apparna står alla användare för genom en enkel rating med värden från 1 till 5. Vårdens representanter kan också ge en skriftlig kommentar till respektive app.

Vad avgör vilka appar som är med på webbsidan?

De appar som presenteras på Diabetesappar.se föregås av en remiss i den aktuella referensgruppen med vårdens representanter. Referensgruppen är ett nätverk av personer inom vården.

Vilka appar som är med styrs av följande faktorer:

  1. Appen används av patienter i Sverige och har föreslagits av patienter eller vårdpersonal och genomgått en remissrunda bland vårdens representanter
  2. Appen tillför något speciellt
Annonser: