Tobii lanserar ögonstyrning för surfplattor

Tobii Technology, världsledande inom ögonstyrning och ögonspårning har nyligen lanserarat hjälpmedlet Tobii EyeMobile som gör det möjligt att styra surfplattan med hjälp av ögonen.

Tobii EyeMobile ger dig helt handsfree åtkomst till surfplattor med Windows 8 Pro. Det ger personer med funktions- och kommunikationsnedsättning förmågan att navigera i, styra och komma åt appar, Internet, musik, e-böcker, sociala media, spel och mycket mer genom enkla, naturliga och avslappnade ögonrörelser, så att man får ett mer uppkopplat och självständigt liv på lika villkor.

Tobii EyeMobile består av eyetrackern Tobii PCEye Go, ett mångsidigt monteringsfäste, samt en vanlig surfplatta med Windows 8 Pro som du själv väljer. Du styr enheten enbart ögonen tack vare det helt unika användargränssnittet – Tobii Gaze Selection.

EyeMobile drivs av Windows 8-surfplattans batteri och kan användas i sängen, vid matbordet, i bilen, i badrummet, i trånga offentliga utrymmen eller var du än behöver komma åt datorn dygnet runt.

EyeMobiles fäste kan användas till nästan alla surfplattor med Windows 8 Pro. Detta ger dig friheten att välja en surfplatta som bäst passar dina behov och din budget och gör det enklare att hänga med i den tekniska utvecklingen. När surfplattan blir gammal eller går sönder är det bara att byta ut den och behålla EyeMobiles fäste och eyetrackern Tobii PCEye Go.

Tobii PCEye Go är en extremt flexibel eyetracker som ansluter till surfplattan via en enda USB-kabel. Samma Tobii PCEye Go som används i EyeMobile kan även användas till en stationär eller bärbar dator, vilket ger dig maximal valfrihet vart du än går.

Annonser: