En bättre värld!

Det är dags att skapa en bättre värld. Vi börjar med hur att skapa lite fred.

*poff*

Vi skapar en sjukdom, som inte är någon sjukdom, men som fungerar likadant.

Den smittar...

Vi kallar sjukdomen, som inte är någon sjukdom, för Fredens vingar. Det ska vara en sjukdom som bygger på att folk ska tappa behovet av att döda och misshandla.

Plötsligt ska soldaterna i alla länder känna hur de vill slänga bort sina vapen och istället gå runt och kasta blommor omkring sig. Blommorna ska vara sådana där snabbväxande blommor, som inte finns, men i en bättre värld finns de. Det är blommor som växer upp igen så fort man plockat dem, det kan dröja någon sekund, men rätt snabbt finns det nya blommor som man kan plocka och ge bort till varandra.

När vi ändå håller på så tar vi bort alla orättvisor också. Pengar ska inte längre styra samhället, utan kärlek och medmänsklighet. Folk går runt och ser endast det bästa hos varandra. Man ser inte ner på varandra, men ser varandras talanger, peppar varandra och stöttar.

Barn får vara barn, leka och ha skoj bland alla blommorna. Djuren lever i en härlig hage där de äter och skiter precis som de ska. Det finns ingen som helst hungersnöd i världen, alla är enbart lyckliga.

Innan vi springer vidare i våra tankar, får vi fråga oss. Är detta en möjlighet?

Njae, det måste ju finnas vissa hinder och svårigheter i livet för att man verkligen ska uppskatta livet och växa som person. Möter man inga motgångar, kan man inte glädja sig när man klarat sig igenom dem.

Ska vi tolka detta lite som om vi redan lever i en bättre värld? Japp, det tycker jag att vi ska göra. Man kan inte ändra hur andra beter sig, men man ändra hur man själv beter sig, uppskatta saker med mer.

Välkommen till en bättre värld!

Christian Cederholm

Annonser: